Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

TIP: Co se stane, když mi na elektrokole dojde šťáva?

Došla vám na elektrokole baterka? Pokud máte nějakou slušně kapacitní, tak máte za sebou možná tak sto kilometrů, což už je docela slušné. Nebo možná méně, ale zato velmi kopcovitý terén (tady viz Jak daleko dojedu na elektrokole?). Ale bát se toho, že dojde šťáva nemusíte.

Elektrokolo není elektrický moped. Jezdí i bez baterie, ta jenom pomáhá při šlapání (a navíc tak hodně, jak sami uznáte za vhodné). Bez šlapání se nehnete tak jako tak. A bez baterie prostě budete klasicky šlapat, jako to děláte na běžném kole.

Takže dojde-li vám baterka, tak domů (či do cíle cesty) dojedete stejně.  Jen pamatujte, že vám nebude nejspíš svítit světlo ani červené koncové, na elektrokolech jsou napájené ze stejné baterie jako elektromotor.

TIP: Mýty o elektrokolech si můžete prostudovat, je to velmi užitečné.  Hodit se vám určitě bude i souhrn tipů v Jízda na elektrokole

A možná vás bude zajímat i to, zda se baterie elektrokola dobíjí při jízdě či při brzdění.

PS: Koupit Crossova a treková elektrokola můžete například u Ebike Partners. Jestli chcete víc do terénu, tak hledejte horská elektrokolaRock Machine Ebike 29er Storm INT e90-29 touring můžete vidět ve fotce nahoře

Tento tip poprvé vyšel  2. června 2018