Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Bolt představil pátou generaci své sdílené koloběžky

Bolt, největší provozovatel sdílených elektrických koloběžek v Evropě, uvádí pátou generaci svých strojů, koloběžku Bolt 5. Vychází z potřeb uživatelů a při vývoji byl kladen důraz na bezpečnost, udržitelnost a pohodlí. 

Při vývoji Bolt 5 byla bezpečnost prioritou. S mírně zakřivenými řídítky a širší podlahovou deskou poskytuje koloběžka lepší přilnavost a snadné manévrování. Větší přední kolo a hydraulické odpružení znamená, že jezdci mohou překonávat překážky bezpečněji a pohodlněji, zatímco přední a zadní blinkry zvyšují předvídatelnost jízdního chování. To dělá jízdu na novém modelu koloběžky bezpečnější jak pro jezdce, tak pro ostatní účastníky silničního provozu. Silné boční odrazky zlepšují viditelnost stroje, který je vybaven přední elektromagnetickou brzdou a zadní bubnovou brzdou.

Další inovací poslední generace elektrické koloběžky Bolt je vysokokapacitní vyměnitelná baterie o napětí 48 V místo 36 V, jak je to běžné u kol a koloběžek srovnatelných parametrů. Díky tomu má Bolt 5 vysoký dojezd až 55 kilometrů, což přispívá k udržitelnějšímu provozu stroje. Díky nižší frekvenci nutnosti výměny baterie se zlepší i dostupnost pro uživatele. 

Nová koloběžka vychází ze zpětné vazby našich uživatelů, ale i zástupců měst. Cíle společnosti Bolt jsou totiž stejné jako cíle našich partnerů na straně samospráv – snažíme se poskytovat prostředky a služby osobní dopravy, které se hladce začlení do infrastruktury měst. Bezpečný, udržitelný a odolný Bolt 5 je nejnovějším krokem tímto směrem a pobídkou pro obyvatele měst, aby namísto přepravy soukromým automobilem užívali výhod sdílené mobility,“ říká Pavol Dzurjanin, regionální manažer pro mikromobilitu společnosti Bolt pro CEE. 

Nový model koloběžky Bolt je vyroben ze 100% recyklovatelného hliníku s tím, že očekávaná životnost stroje činí až 60 měsíců.

Kromě vyšší míry bezpečnosti nová koloběžka výrazně zlepšuje také uživatelský zážitek. Bolt 5 je vybaven palubní deskou, ze které lze odečíst rychlost a úroveň nabití baterie, a v řídítkách má integrovanou bezdrátovou nabíječku na telefon. Má také světelný indikátor, který z dálky ukazuje, zda je koloběžka k dispozici a připravena na jízdu. Parkování stroje usnadňuje dvojitý stojan umístěný v přední části skútru.

V průběhu tohoto roku Bolt po celé Evropě rozmístí více než 20 000 kusů nových koloběžek.

Bolt 5 přispěje k naplnění poslání platformy Bolt, tedy k pomoci městům nahradit soukromá auta možnostmi sdílené mobility. Nedávná studie realizovaná ve spolupráci s norským Institutem pro ekonomiku dopravy (TØI) ukázala, že pokud jsou uživatelé aplikace Bolt aktivně nabádáni, aby místo taxíku využili koloběžku, využití prostředků mikromobility na kratší vzdálenosti se zvýší o 60 procent.

O Boltu

Bolt je evropskou superaplikací, jejíž misí je dělat dopravu po městě dostupnější, bezpečnou a udržitelnou. Platforma Bolt již slouží 100 milionům zákazníků ve 45 zemích a více než 400 městech napříč Evropou a Afrikou. Bolt usiluje o urychlení přechodu od vlastnění automobilů k sdílené mobilitě a nabízí lepší alternativy včetně odvozu autem, sdílení automobilů a elektrických koloběžek, stejně jako doručování jídel a potravin.

Bolt nabízí své služby v oblasti mikromobility ve více než 170 městech ve 20 zemích Evropy. Je tak největším provozovatelem těchto služeb v Evropě.