Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

TIP na výlet: Východní pól Prahy

Tenhle tip bude mít samozřejmě časem pokračování. Praha má totiž od listopadu roku 2020 vyznačené čtyři Pražské póly  – východní, severní, jižní a západní, jak jinak. Je to skvělá aktivita Janka Rubeše a Honzy Mikulky (na YouTube jako Kluci z Prahy)

Ke skoro každému se dá dorazit  pěšky i na kole, takže vám nic nebrání si letos do plánu dát návštěvu všech čtyř.

Kolotipy se k východnímu vypravily 29. května a obnášelo to i párkrát zmoknout ale jinak klasicky super čtyřicet kiláků (záznam na Stravě).

Východní pól Prahy je veřejně přístupný – 50°5′13″ s. š., 14°42′24″ v. d. – najdete v Klánovickém lese (což je samo o sobě skvělé rozsáhlé místo pro ježdění na kole, ať už v lesním terénu nebo po asfaltu, viz TIP na výlet: Klánovice a okolní lesy). Pól najdete na hranici Újezdu nad Lesy a Úval – cca 500 metrů na západ od okraje zástavby města Úvaly.

Východní pól Prahy u Úval. A Haibike na kterém doufám, že projezdí minimálně rok 2021

Je označen betonovým sloupkem s popisem a nachází se cca 50 m od lesní cesty se zelenou turistickou značkou v hustém mlází, přístup k němu je velmi jednoduchý po již vyšlapané cestě přímo z  lesní cesty na kterou můžete odbočit od hlavní cesty co spojuje Úvaly a Klánovice – té kde najdete i psovody Městské policie.

Pokud chcete tak: Google mapy a Mapy.cz.  Máte-li v oblibě Foursquare, vůbec se nebojte checknout.

PS: A od června už i střed: Tak už nejenom čtyři póly, ale také střed PrahyNa Balkáně. V Mapy.cz zhruba  zde. Google Mapy přesněji zde. A Střed Prahy zachycený 13. června osobně.

Pražské póly: 

Ten tip poprvé vyšel 29. května 2021