Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Jarní #nakole. Vrch Tábor vedle Údolí dutých hlav. Štěrboholy, Hostivař, Dubeč a tak.

Zamračeno, moc teplo tedy nebylo. To bylo někdy po jedné hodině, kdy jsem vyrážel. Když jsem se vracel domů tak už bylo teplo a začalo se objevovat sluníčko. To není fér. Trasa klasicky na mé Stravě.

(1) V Hrdlořezech najdete Tábor, což je kopec. Kousek vedle je pamětihodnost, Údolí dutých hlav. Nahoře je nádherné zahradnictví a můžete tam kupovat kytky a vůbec leccos (a pod ním vede tunel, mimochodem, vlakový). Takže se mi konečně po asi 20+ letech bydlení tady zadařilo se tam podívat. Opustit se to tam dá mimochodem směr jih lesní cestou.

(2) Což vás dovede na lesní spojku podél trati mezi U Tvrze a Českobrodskou – tam to končí u nově vybudovaného parku (fotky v nějakém z dřívějších #nakole).

Jo a ten můstek co vede na jih, ten vede do bordelu a na pole. Což na fotce výše není, mám to za zády.

(3) Památník Bitvy u Štěrbohol. Málokdo vůbec tuší, že nějaká taková byla a přitom nebyla vůbec malá. Nakonec i Hrdlořezy mají mít původ jména právě tudy.

Cedule věnujících se bitvě, ta druhá je v parku naproti nákupáku v Štěrboholech. Ta první u památníku.

(5) Překvapivý objev, chodník po kterém lze projet ze Štěrbohol do ulice Ke Kablu. Potkal jsem tam to co je vidět ve fotce v záhlaví. Popelářské auto jedoucí krokem se zdviženou zaseklou zadní částí.

(6) To bychom už měli Hostivař, samozřejmě. Překonat trať můžete buď tady po schodech, nebo se vydat na západ a přejet přes můstek (Azalková)

(7) Hostivařský lesopark je fantastické bludiště cest. A samozřejmě i Hostivařskou přehradou. Podél té se dá na severní části jet, ale v létě nedoporučuju, je to tam hlava na hlavě a na kole je to otrava. Té vody je tam víc a podařilo se mi najít i jednu slepou cestu k vodě.

(8) Meandry Rokytky, to už znáte z jiných #nakole. Nějaká zubatá havěť tu postupně likviduje stromy 🙂