Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

13. Rakouský cyklistický summit za rok ve Vídni (TZ)

Vídeňská agentura pro mobilitu zve na 13. Rakouský cyklistický summit. Největší konference na podporu cyklodopravy v Rakousku se má konat od 3. do 5. dubna 2022 na vídeňské radnici.

Cyklistický summit, který za účasti přibližně 500 rakouských i zahraničních odborníků měl ve Vídni původně proběhnout v březnu 2020, už zná nové datum konání. Hlavní organizátor, Mobilitätsagentur Wien, plánuje setkání uskutečnit od 3. do 5. dubna 2022 přímo v budově vídeňské radnice.

Pořadatelé nyní připravují program, mezitím však oznámili, že v neděli 3. dubna proběhne cyklojízda Wiener Radparade, která se ve Vídni koná pravidelně na okružní ulici Ringstraße, a také návštěva Argus Bike Festivalu, který se prezentuje jako největší evropský cyklofestival. V pondělí a úterý naváže pestrý program složený z konferencí, vzrušujících exkurzí a expa, uvedla vídeňská agentura pro mobilitu.

Akci podporuje rakouské spolkové ministerstvo pro ochranu klimatu, životní prostředí, energii, mobilitu, inovace a technologie. Původní termín v březnu 2020 byl zrušen kvůli koronavirové pandemii.