Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Ve Vídni roste zájem o nákladní elektrokola. Radnice proto navyšuje dotace pro firmy (TZ)

Ve Vídni stoupá obliba nákladních elektrokol u firem. Vídeňská radnice, která jejich nákup dotuje, proto navýšila dotační prostředky o dalších 200 tisíc euro. Částka, kterou tak mohly firmy celkem čerpat, se vyšplhala na 1 milión euro. Zatím nabídku města využilo 214 vídeňských firem, dalších 148 na nákladní elektrokolo čeká. Zájem ze strany firem je podle vídeňské radnice velký.  

Více jak 360 firem si u vídeňské radnice již zažádalo o dotaci na nákladní elektrokolo. Navýšením finančních prostředků o dalších 200 tisíc euro město plánuje pokračovat v programu, který má podpořit udržitelnou mobilitu ve Vídni. 

Firmy, které o dotaci projevily zájem, jsou převážně malé a střední podniky. Jejich zaměření je podle radnice různorodé. Jedná se tak o restaurace, obchody, ale i o podniky z umělecké branže a stavebnictví. 

Nákup lehčích nákladních elektrokol s nosností od 40 do 100 kilogramů je dotován 2 000 euro. Velká nákladní elektrokola s nosností nad 100 kilogramů pak 4 000 euro, přičemž je tato částka omezena hranicí 30 procent z celkové částky. Podle vídeňské radnice je k dispozici ještě 20 procent dotačních prostředků. Ty je možné využít do jejich vyčerpání, nejpozději však do konce roku.

Foto: UIV/Daniel Shaked

Zahraniční kancelář města Vídně podporuje výměnu zkušeností a spolupráci mezi Prahou a Vídní a také do Česka přináší novinky z Vídně. Zahraniční kanceláře Eurocomm-PR působí v jedenácti zemích střední a jihovýchodní Evropy.