Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Novým generálním partnerem výzvy Do práce na kole je bikero.cz. Účastníkům nabídne servis zdarma (TZ)

Prodejny a e-shop s koly a cyklistickým vybavením bikero.cz se nově zařadilo mezi generální partnery letošního ročníku výzvy Do práce na kole. Během května poskytne bikero.cz ve svých kamenných prodejnách účastníkům možnost bezplatného servisu kol. Výzva startuje již 1. května a pořádá ji spolek AutoMat.

bikero.cz podporuje rozvoj cyklistiky nejen pro rekreační účely, ale především jako každodenní způsob dopravy již několik let. „K celkovému zlepšení podmínek pro městskou cyklistiku výrazně přispívá spolek AutoMat. I proto je nám ctí stát se hrdým partnerem výzvy Do práce na kole. Sám jezdím do práce na kole každý den, takže je pro mě bezpečná cyklistika velmi aktuálním tématem,“ říká spoluzakladatel bikero.cz Jan Coufal.

Výzva motivuje k tomu, aby Češi a Češky vyrazili do práce na kole, na koloběžce nebo pěšky.  bikero.cz povzbudí účastníky tím, že jim poskytne zdarma servis kol. „Každému, kdo přijede v tričku letošního ročníku Do práce na kole na jednu z našich čtyř prodejen v Praze nebo Hradci Králové, se bude věnovat náš servisní tým,“ doplňuje Jan Coufal. 

Květnová výzva Do práce na kole probíhá od 1. do 31. května. Jejím cílem je popularizovat bezmotorovou dopravu, upozorňovat na výhody cyklistiky v kontextu ekologie, zdraví i ekonomiky. 

Výzva Do práce na kole není o lámání sportovních rekordů, má za cíl motivovat k pravidelnému pohybu a také ke změně dopravních návyků. Jízda do práce na kole přináší efekty pro naše fyzické a psychické zdraví, můžeme tak ale udělat něco i pro naše město a planetu. Automobilová doprava má totiž největší podíl na znečištění vzduchu ve městech. Účastníci se do soutěže zapisují v týmech, výzva funguje i jako netradiční teambuilding, kdy poznáte kolegy zase jinak, třeba i na řadě doprovodných akcí na triko. Během celého května si účastníci zapisují své jízdy do systému a svými data tak pomáhají městům při plánování a rozvoji bezpečné infrastruktury. Řada účastníků referuje, že u kola či chůze zůstala i po skončení výzvy,“ vysvětluje koordinátorka výzvy Dominika Lenthárová z AutoMatu.

O bikero.cz

bikero.cz je česká společnost, která na trhu působí od roku 2015. Podle průzkumů znalosti značek prováděných agenturou Perfect Crowd je se znalostí 74 % dlouhodobě nejznámějším prodejcem kol v Česku. Na sklonku loňského roku otevřelo bikero svou v pořadí už čtvrtou kamennou prodejnu, a to na pražské Bořislavce přímo u tamní stanice metra. Kamenné prodejny provozuje také v Hradci Králové a na pražské Brumlovce a v Holešovicích. Nárůst zákazníků zaznamenává jak v kamenných prodejnách, tak na svém e-shopu.