Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Chcete prodat auto? Bolt spouští kampaň na výkup starých aut (TZ)

Zbavte se svého auta“ je nová kampaň, jejímž cílem je povzbudit Čechy, aby opustili svůj osobní automobil a osvojili si udržitelnější dopravní návyky. Bolt bude vykupovat stará auta uživatelů. Za to jim dá kredit na cestování prostřednictvím superaplikace.

Cílem kampaně „Zbavte se svého auta“ je vyzvat Čechy, aby vyměnili své auto za udržitelnější formy přepravy. Stačí, aby uživatelé přihlásili svoje staré auto přes formulář a uvedli údaje o vozidle, které následně ověří tým Bolt. Půjde o stará vozidla do hodnoty 50 000 Kč a výměna se zpečetí až tehdy, když uživatel začne využívat cestovní kredit, v němž bude zohledněná hodnota oproti nákupu. Kampaň potrvá od 16. září do 5. října 2021.

Superaplikace Bolt se dlouhodobě snaží nabídnout obyvatelům měst atraktivnější alternativu k dopravě vlastním autem. „Zbavte se svého auta“ je místní iniciativa, která chce podporovat udržitelnější rozvoj dopravy v zemi a pomoci s odstraňováním nevyužívaných aut z ulic. Podle platformy Bolt má už existující osobní vozidlo mnoho nevýhod, a to zejména z hlediska ekonomiky a udržitelnosti. Auto například stojí v průměru 96 % času a ztratí 40 % hodnoty v prvním roce. Statistiky navíc ukazují, že Česko za rok 2020 mělo 573 vozidel na 1000 obyvatel – víc než řada zemí EU, namátkou např. Francie, Belgie, Nizozemsko nebo Španělsko.

V Boltu je naším prvotním cílem snížit přetížení měst a ulehčit dopravě. Poukazujeme na skutečnost, že přeprava vlastním osobním automobilem není tím nejlepším řešením. Díky Green plánu jsou všechny naše jízdy v Evropě uhlíkově neutrální. Také jsme dodrželi náš závazek, že provoz našich elektrokoloběžek je klimaticky pozitivní, což znamená, že vyčistíme víc CO2 než jejich provoz vyprodukuje. Touto kampaní chceme Čechům ukázat, kolik času či peněz mohou ušetřit a že pozitivní vliv na životní prostředí bude mít i fakt, že se zbaví svého automobilu. Kdyby k takovému kroku přistoupilo víc lidí, města budou lepším místem pro život,“ vysvětluje Lea Ballová, marketingová manažerka českého Boltu.

Uživatelé, kteří mají zájem prodat své staré auto společnosti Bolt, musí vyplnit formulář se svými osobními údaji a údaji příslušného auta (model, rok, najeté kilometry a fotografie). Tým Bolt poté auto vyhodnotí a navrhne kupní cenu, která se po přijetí přemění na cestovní kredit za službu Bolt. Na podporu myšlenky odstraňování nevyužívaných aut z ulic, bude vybrané staré auto ekologicky zlikvidováno. Kampaň bude inzerovaná i na sociálních sítích společnosti Bolt. Případné otázky budou zodpovězené prostřednictvím e-mailu praha@bolt.eu

O Boltu

Bolt je evropskou superaplikací, jejíž misí je dělat dopravu po městě dostupnou a udržitelnou. Platforma Bolt již slouží 75 milionům zákazníků ve 45 zemích napříč Evropou a Afrikou. Bolt nabízí širokou škálu služeb mobility včetně odvozu autem, sdílení automobilů a elektrických koloběžek, stejně jako doručování jídel a potravin.