Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Sobotní zkoumání: Dolní Počernice, Dubeč, Pitkovice, Křeslice, Petrovice. Mapičky, fotky a jedno video

Jinak z Dolních Počernic do Dubče. Odtamtud skvělou přírodní cestou od Rohožníku do Netluk poznávat nové věci. Jako třeba Prknovku a pak odtamtud mimo silnice přes Pitkovice a Křeslice až do Petrovic. 

#14 Výprava někam kam málokdy jezdím k vidění klasicky na Stravě. 

Nejprve rozšíření k Skryté zkratky mezi osadou Slatiny a Jahodnicí/Dolními Počernicemi – za Dolními Počernicemi na mé oblíbené spojce směrem na Jih totiž můžete přes druhý můstek odbočit a projet si to jinudy. Polní cesta. samozřejmě, 

Z Dubče můžete vyrazit od Rohožníku “údolím podél Říčanského potoka.  Cestou potkáte Jelení farmu slušně velký Podleský rybník za kterým je třešňovka (plná třešní, jak jinak v tuto dobu).

Dorazíte do Netluk odkud je mnoho možných pokračování. 

Vydáte-li se směrem Říčany tak můžete za Uhřiněvsí odbočit k tamním rybníkům a Prknovce. Projedete až do Benice odkud je skvělá cesta mimo silnice až zpátky “do Prahy”.

Okolo Křeslic se můžete vydat “vzhurů” do Petrovic, Vzhůru nejen “na sever”, ale také do kopce. A protože to celé je prakticky mimo silnice, tak spíše pěšinky, ani ne tak polní cesty. 

A když už tu v poslední době řešíme “zkratky”, tak mezi Dubeč a Dolní Měcholupy je taky jedna užitečná. 

Včetně tedy již  výše zmíněné cesty mezi Dolními Počernicemi <> Dolními Měcholupy. Uprostřed skvělá retenční nádrž Slatina. Ta se dá, mimochodem, objet dokola. Jen tedy na jednom místě musíte přenést kolo. A je tam také malé RC letiště – RC airport Slatina