Stisknutím "Enter" přejdete na obsah

Bohnický hřbitov: Příběh zapomenutého místa dnes končí! A nebo naopak právě začíná? (TZ)

Po devítileté snaze místostarosty Prahy 8 Jiřího Vítka (Patrioti) patří Bohnický hřbitov od dnešního dne městské části Praha 8. Svým podpisem předávacího protokolu to stvrdila ředitelka odboru hospodaření s majetkem státu UZSVM Ivana Kubíčková a radní Prahy 8 pro oblast majetkovou Tomáš Slabihoudek (TOP 09). Podepsáno, orazítkováno, zaprotokolováno!

K předání jednoho z nejtajemnějších míst Česka, Bohnického hřbitova, mezi státem a městskou částí došlo dnes krátce po poledni, přímo v areálu hřbitova. Kdybychom u toho nebyli, asi bychom tomu ani nevěřili, ale stalo se.  Přesně ve chvíli, kdy se podepisoval protokol, začalo hřmít a spustil se lehký déšť, který po chvíli ustal. Tajemné místo potvrdilo svou pověst.

A co s tímto tajemným místem bude dál? Městská část Praha 8 má zájem tento historicky významný prostor opravit do podoby důstojného pietního místa a zároveň jej zpřístupnit veřejnosti. A přitom ponechat místu jeho mystičnost a ráz. Prvním plánovaným krokem má být oprava vstupní brány a zabezpečovací práce k zajištění bezpečnosti.

www.bohnickyhrbitov.cz